19 Ağustos 2013 Pazartesi

çilekli lokum

Sütlü tatlıları sevenler için yapılışı pratik bir tatlı tarifi.


Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 1 poşet krem şanti (toz halde) 
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Bulamak İçin:
  • hindistan cevizi
Üstüne:
  • çilek reçeli (veya dilediğiniz bir reçel)
Yapılışı:


Şeker, irmik ve süt ocakta koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra toz krem şanti ve hindistan cevizi eklenip elle yoğrulur. Biraz dinlendirilir. Cevizden daha iri parçalar kopartılarak yuvarlanır. Hindistan cevizine bulanır. Ortası çukurlaştırılarak çilek reçeli konulur. Buzdolabında soğutularak servis yapılır.
(Tatlıyı sulandırmaması için reçel servise yakın bir zamanda konulmalı.) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder